Izetbegović jedini kandidat SDA TK za predsjednika stranke

Izetbegović jedini kandidat SDA TK za predsjednika stranke


“Sjednica Kantonalnog odbora, kao rijetko kad, protekla je u mirnom tonu i korektnim raspravama o kandidaturama”.

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (KO SDA) Tuzlanskog kantona na poslijepodnevnoj sjednici utvrdio je listu kandidata za najodgovornije funkcije na predstojećem Kongresu SDA koji će se održati narednog mjeseca.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, Bakir Izetbegović kandidat je svih općinskih i gradskih odbora SDA u TK, tako da će njegovo ime biti jedino koje će iz TK biti prijedlog za budućeg predsjednika najveće bošnjačke stranke.

Kad su u pitanju kandidature za potpredsjednika SDA BiH, najviše kandidatura iz TK dobili su Muamer Zukić iz Živinica i Fahrudin Skopljak iz Lukavca, inače aktuelni predsjednik KO SDA TK piše Politički.

Šemsudin Mehmedović skupio podršku da bude kandidat za predsjednika SDA

Značajan broj kandidatura dobili su i Safet Softić i Fadil Novalić.

“Sjednica Kantonalnog odbora kao rijetko kad protekla je u mirnom tonu i korektnim raspravama o kandidaturama.

Odlučeno je da KO SDA pošalje spisak sa svim kandidaturama za potpredsjednika stranke pa neka viši stranački organi odluče ko će to u stranačkom vrhu predstavljati SDA TK.

Što se tiče kandidatura za druge stranačke organe i tu ćemo poslati spisak imena koja budu predložena”, kazao nam je jedan od učesnika današnje sjednice KO SDA TK koji je želio ostati anoniman.

Saznajemo da među zvaničnim prijedlozima općinskih i gradskih odbora SDA za potpredsjednike stranke, navodno, nije bilo imena Bege Gutića aktuelnog načelnika Banovića.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija