Mersud je ubio Aidu, majku dvoje maloljetne djece, pa presudio sebi

Mersud je ubio Aidu, majku dvoje maloljetne djece, pa presudio sebi


U nedjelju tokom večernjih sati dogodili se ubistvo i samoubistvo u bosanskohercegovačkom gradu Zavidovići.

“U 21:17 policija u Zavidovićima zaprimila je dojavu da je u Ulici Zlatnih ljiljana došlo do upotrebe vatrenog oružja. Policija je u pekari u kojoj se sve dogodilo pronašla dva beživotna tijela. U pitanju su žena i muškarac”. Kako je prvi objavio portal Crna-Hronika, Mersud Halilčević upucao je radnicu pekare Aidu Dendić, a onda presudio sebi.

Mersud je bio kuhar u jednom zavidovićkom restoranu. Bio je lovac u lokalnom lovačkom društvu, posjedovao je vatreno oružje. Iza njega ostalo je dvoje djece iz prijašnje veze.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je pored tijela ubice pronađeno vatreno oružje. Prema našim saznanjima, radi se o lovačkoj puški.

Istraga će otkriti šta se desilo u Zavidovićima i da li su Aida (33) i Mersud (45) bili u ljubavnoj vezi

U trenutku tragedije u pekari nije bilo mušterija, ali ima neposrednih očevidaca. Prilikom ispaljenja kobnih hitaca u pekari su se nalazili – uposlenici.

“Jaran mi je javio da se desilo ubistvo u pekari Central u Zavidovićima. Noge su mi se momentalno odsjekle jer mi sestra radi tu. Omdah sam je pozvao. Javila se  i rekla mi da je ona radila taj dan prvu smjenu a Aida drugu.

Teško mi je čitati šta sve ljudi pišu. Sestra i Aida se nisu uspjele ni vidjeti taj dan. Po Aidu je uvijek neko dolazio poslije posla. Vjerovatno joj je Mersud prijetio pa nije mogla sama ići kući. Toga je to velika, ona je bila 90-to godište a dvoje djece ostalo iza nje.

Istražitelji u sklopu istrage obavljaju razgovore sa više osoba. Njihova tijela prevezena su u prosekturu te će biti obavljena obdukcija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

– Uviđaj je trajao do 1.35 sati. Na licu mjesta identifikovana je žrtva, radnica pekare D. A., rođena 1990. godine te muškarac H. M., rođen 1978. godine. Pretpostavlja se da je H. M. počinilac ubistva te da je nakon toga počinio i samoubistvo – kaže Fišek.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija