Afganistanac uhapšen zbog pokušaja krijumčarenja 20 osoba

Afganistanac uhapšen zbog pokušaja krijumčarenja 20 osoba


Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine uspješno su spriječili pokušaj krijumčarenja 20 osoba iz Afganistana. Incident se dogodio u mjestu Meterize kod Zvornika, gdje je čamac upravljao Afganistanac koji je pokušavao prebaciti osobe preko rijeke Drine iz Srbije na teritorij Bosne i Hercegovine. Granična policija je koristila specijalističku opremu kako bi detektirala i zaustavila ovaj pokušaj krijumčarenja.

Afganistanski krijumčar će biti predat Tužilaštvu Bosne i Hercegovine uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi. Svi putnici, koji su izjavili da dolaze iz Afganistana, bit će saslušani kao svjedoci i nakon toga predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Ova operativna akcija nazvana “Drina” izvedena je uz podršku Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA). Svi relevantni materijali, uključujući i čamac, privremeno su oduzeti, a dežurni tužilac Bosne i Hercegovine obaviješten je o incidentu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija