Zahiragić: SDP SG zloupotrebljava lične podatke građana, takva politika bi mogla zavladati našom Općinom

Zahiragić: SDP SG zloupotrebljava lične podatke građana, takva politika bi mogla zavladati našom Općinom


Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad u Sarajevu održavaju se danas a biračka mjesta se zatvaraju u 19 sati.

Građani mogu izabrati između Dženana Selimbegovića (SDA) i Irfana Čengića (SDP).

Pravo glasa ima 36.195 birača, a izlaznost do 15:00 sati bila je 21,54 %, odnosno 7.633 građana.

Zastupnik SDA u Kantonu Sarajevo Haris Zahiragić komentarisao je izbore na svom Facebook profilu, te upozorio građane da, prema njegovim saznanjima, SDP Stari Grad zloupotrebljava lične podatke građana.

Njegov komentar prenosimo u cjelosti.

“SDP Stari Grad i ostale stranke koje podržavaju njihovog kandidata za načelnika Starog Grada, kao i agencije i pojednici koje su angažovani sa njihove strane i na dan izbora su nastavili raditi ono što rade već 2 mjeseca.

Pozivaju građane koji nisu njihovi članovi, zloupotrebljavaju lične podatke i krše izborna pravila. Ljudi se sa terena javljaju, kažu da su zabrinuti zbog toga što im neko ima lične podatke, ime i prezime, adresu i broj telefona.

Nemate se razloga plašiti, osim toga da bi takva politika i odnos prema Zakonu, mogao kroz par sati zavladati našom Općinom.

Zbog toga, biračka mjesta su otvorena do 19h, pozivam sve građane Starog Grada da ne glasaju pod pritiskom i ucjenama, nego da glasaju po svojoj savjesti i poštenju, neka glasaju za svoju budućnost i budućnost svoje djece”, napisao je Zahiragić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija