Nizamina porodica obilježila 1. rođendan njene kćerkice

Nizamina porodica obilježila 1. rođendan njene kćerkice


Dva i po mjeseca je prošlo otkako je Nermin Sulejmanović, u Gradačcu, počinio trostruko ubistvo i tri pokušaja. Prva žrtva bila je njegova bivša supruga, Nizama Hećimović, čije je ubistvo i javno prenosio. Prva zajednička konferencija za medije nadležnih, nije zadovoljila javnost, jer je istaknuto da nije bilo propusta postupajućih službenih osoba u ovom slučaju.

Nizamina porodica, prijatelji i građani ne smatraju tako, a u svojoj borbi da to i dokažu će, kažu, istrajati. Iza Nizame ostala je kćerkica koja živi kod Nizamine sestre koja je njen privremeni staratelj. Zajedno su, porodično obilježili njen prvi rođendan.

Podsjećamo Nizamina porodica ogorčena je na postupak nadležnih prije ali i poslije tragedije. Još uvijek im nije jasno zašto nisu zaštitili Nizamu na vrijeme.

Zakon o zaštiti od nasilja u porodici FBiH

Član 16
Lišenje slobode i zadržavanje
Policijska uprava dužna je za svaki prijavljeni slučaj nasilja u porodici izaći na lice mjesta odmah po zaprimljenoj prijavi.

Policijska uprava dužna je svaku osobu za koju postoje osnove sumnje da je počinila nasilje u porodici, lišiti slobode i zadržati je ako su ispunjeni uvjeti iz člana 153. Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”, br. 35/03, 37/03, 56/03, 78/04, 28/05, 55/06, 27/07, 53/07, 9/09 i 12/10).

Građani ogorčeni: “Nakon današnje predstave ispade Nizama kriva za sve?”

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija