Raste broj blokiranih računa firmi u BiH

Prema najnovijem izvještaju Centralne banke BiH, krajem oktobra 2023. godine u Bosni i Hercegovini je bilo 103.254 blokiranih računa poslovnih subjekata što je za 157 računa više u odnosu na prethodni mjesec kada je bilo blokirano 103.097 računa.

U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa Centralne banke BiHe, navedeno da je krajem oktobra 2023. godine čak 56.407 poslovnih subjekata imalo najmanje jedan blokirani račun, što je mjesečni rast za 100 računa firmi koje imaju blokiran bar jedan račun.

U novom, ažuriranom izvještaju blokiranih računa navedenih u Jedinstvenom registru računa Centralne banke BiH pobrojana su pravna lica iz svih sfera društvenog života, od privrednih poduzeća, prodavnica, frizerskih salona, ​​benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija. , zadruga, firmi. Na ovom popisu nalaze se i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi…

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79