Građani ogorčeni: “Nakon današnje predstave ispade Nizama kriva za sve?”

Predstavnici policije i nadležnog tužilaštva danas su u Tuzli održali konferenciju za medije na kojoj su iznijeli detalje iz istrage, a koja se odnosi na masovno ubistvo u Gradačcu.

Istražitelji su detaljno opisali kako je Nermin Sulejmanović ubio tri te ranio isto toliko osoba. Naveli su i da nije imao doušnike u policijskim redovima te da kroz istragu nije utvrđeno da je iko od službenih lica iz policije i Suda u Gradačcu napravio neki propust na dan ubistava.

Građani Tuzle sa kojima smo razgovarali kažu da Tužilaštvo nije na strani građana.

“Ako nisu oni odgovorni ko je onda, ne razumijem”.

“Policija je bila upoznata na vrijeme, opet žena ubijena, nek ih bude sramota.”

“Mi nismo uopšte zaštićeni”.

Šta znamo poslije “velike” istrage Tužilaštva TK i MUP-a TK? Ništa! Sve su svalili na Nizamu Hećimović!

Glavni kantonalni tužitelj Tomislav Ljubić je okrivio Nizamu Hećimović da nije htjela u sigurnu kuću.

“Nuđeno je da Nizama zajedno sa djetetom bude smještena u sigurnu kuću, ali ona je to odbila, a bolje je od svih nas znala ko je Nermin Sulejmanović”, rekao je Tomislav Tadić. Tadić je skinuo odgovornost i sa PU Gradačac i sa Tužilaštva TK. Kaže da su sve radili po pravilima.

“Nema protupravnog djelovanja ovlaštenih službenih osoba iz PU Gradačac, niti protupravnog djelovanja suca koji je radio na ovom predmetu”, tvrdi on.

Dževad Korman, direktor Uprave policije MUP-a TK kaže da je policajka Dženana Selimović još pod suspenzijom. Takođe, kaže da niko iz PU Gradačac nije kriv i da je zadovoljan kako je reagovala policija.

Anketu pogledajte u videu ispod …

Priznao je da se policija digla tek kad je Sulejmanović pucao na policajca, a onda likvidirao oca i sina.

“Nakon što je pucao na policajca, a zatim ubio oca i sina, podižu se svi policijski službenici da dođu od kuće, Specijalna jedinica je obaviještena, te je upućena u potragu. Lično sam se sa načelnikom Kriminalističke policije uputio za Gradačac. Nizamina majka je dovedena u stanicu kako bi joj se pružila zaštita.

Nakon shvatanja šeme, pokušalo se stupiti u kontakt sa osobama sa kojima Sulejmanović nije bio u dobrim odnosima kako bi ih se zašitilo. Po mom dolasku u Gradačac, uključio sam se u akciju i preuzeo rukovođenje. U međuvremenu sam zatražio da se užasni snimak ubistva skine, stupili smo u kotnakt i sa OSA-om. Sulejmanović se uživo javio, pa smo uspjeli prepoznati gdje se nalazi.

Stupili smo u kontakt sa MUP-om RS-a i MUP-om Brčko Distrikta da se i oni uključe u potragu, jer je bilo sumnji da bi se Sulejmanović mogao uputiti prema ovom dijelu BiH. Prilikom tzv. čišćenja prostorija i jednog dijela farme , začuo se pucanj da bi ubrzo nakon toga Pripadnici za Specijalnu podršku u autu pronašli Nermina Sulejmanovića koji je izvršio samoubistvo. Ne možemo pritiskom na taster da skinemo taj video sa Instagrama. U sve smo uključili i FUP i oni su nam pomogli da se taj sam postupak ubrza. Dženana Selimović je još uvijek pod suspenzijom zbog teže povrede službene dužnosti. Zadovoljan sam kako je policija obavila svoj posao.”, rekao je Dževad Korman.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79