Rijad ogorčen na policajca MUP-a KS: “Napisao mu dvije kazne, jednu 40 KM drugu 500 KM”

Rijad ogorčen na policajca MUP-a KS: “Napisao mu dvije kazne, jednu 40 KM drugu 500 KM”


Redakciji portala Crna-Hronika javio se Rijad Šišić kako bi sa našim čitateljima podijelio svoje neugodno iskustvo koje je doživio od strane pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo. Šišić je sarajevski sportista koji se profesionalno takmiči u snooker ligi Bosne i Hercegovine.

Kako Rijad tvrdi, kaznu je dobio 8.11.2023. godine u ulici Hasana Brkića u 20:45. Kaznu mu je napisao službenik MUP-a Kantona Sarajevo PS Novo Sarajevo Hasanović Emir.

“Pomenutog dana i vremena u navedenoj ulici gore imenovi narušio je javni red i mir omalovažavanje službenog lica obraćajuči se riječima “dođeš na nargilu i popušiš kaznu, popušili ga vi kerovi dabogda jutro ne dočekali”

Rijad službeni nalog nije potpisao, poslao je na sudsko odlučivanje a kazna mu je došla na kućnu adresu.

“Dana 8.11.2023 sam jeo u piceriji na Grbavici kod Shopping centra, parkirao na taxi štand svoje vozilo. Dok sam jeo u ugostiteljskom objektu neko je pozvao policiju. Pri izlasku iz picerije zatekao sam službeno lice kako je napisalo kaznu, krenuo sam ući auto i okrenut ledima rekao “Ne mogu platiti koliko mi pišete” na to policijski službenik drsko odgovara: “Kako to pričaš sa mnom?

 

Ja sam rekao da se nisam njemu obratio i da imam pravo pričat u svom autu šta želim.

Na šta on odgovara da će me lisiti slobode a ja govorim da nema za to potrebe i dajem mu vozačku i saobraćajnu na uvid. Pri zapisivanju kazne, pitao sam ga za šta mi piše kaznu, dobio sam odgovor da sam sumnjivo lice i zato sto on to želi radi kontrole.

Kada mi je krenuo vraćati dokumente pitao sam ga još jednom, da li je šta napisao ili nije jer nisam ništa uradio, on odgovara da nije ništa napisao samo legitimisao mene i moje vozilo. Službenik mi je vratio dokumente, uredno smo se pozdravili i rekao mi da pomjerim auto kao što sam i uradio. Tada sam dobio samo kaznu za parking od 40 KM.

Međutim nakon 6 dana dolazi mi kazna od 500 KM na kućnu adresu. Ostao sam šokiran jer me niko nije obavijestio o ovome niti išta znam o tome. Želim da kažem da se nije desilo ovo što piše na prekršajnom nalogu. Nisam narušio javni red i mir omalovažavanjem službenog liga iako mi je on poslao kaznu od 500 KM na vrata – izjavio je Rijad Šišić za portal Crna-Hronika.

Rijad tvrdi da je obje kazne su mu napisane u 20:45 pa se pita, kako je moguće narušiti javni red i mir i parkirati nepropisno automobil?

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija