Generali stali uz Karić: Ne saginjati glavu na prijetnje i uvrede Amira Gross Kabirija

Generali stali uz Karić: Ne saginjati glavu na prijetnje i uvrede Amira Gross Kabirija


Izgleda da svaki slobodno misleći, patriotski opredijeljen i istaknuti građanin i građanka Bosne i Hercegovine mora biti na meti onih koji ne vole i ne poštuju Bosnu i Hercegovinu, njene institucije i njene građane, poručili su danas iz Udruženja generala Bosne i Hercegovine povodom “neprimjerenih prijetnji i uvreda koje je izvršni direktor Aluminija Amir Gross Kabiri uputio gradonačelnici Grada Sarajeva Benjamini Karić”.

Benjamina Karić podnijela je prijavu Federalnoj upravi policije protiv protiv Amira Gross Kabirija

“Ovaj put na meti određenog lika po imenu Amir Gross Kabiri našla se gradonačelnica Grada Sarajeva prof. dr. Benjamina Karić-Londrc. Da nije ogavno, bilo bi smiješno da neko takav uopće komentariše stavove i djela naše gradonačelnice koja je moralna vertikala i osoba koja dostojanstveno i iskreno zastupa multinacionalni i multikulturni karakter Sarajeva. Jednostavno rečeno ovaj Kabiri, a i svi ostali nedobronamjerni, moraju prihvatiti da svi mi patriotski opredijeljeni Bosanci i Hercegovci nikada više nećemo šutjeti i saginjati glavu pred prijetnjama i uvredama.

Nikada više i niko neće nam nametati svoje stavove i mišljenja, nikada više nećemo misliti tuđom glavom, već samo i isključivo svojom.

Mi članovi Udruženja generala Bosne i Hercegovine u punom kapacitetu stojimo iza gradonačelnice, u zaštiti njenoga rada i njenog truda da širi istinu o Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini. Istina je na njenoj i na našoj strani.

A sve ono što je prošla naša domovina u protekloj agresiji i grad Sarajevo, koje je sačuvalo sve svoje moralne vrijednosti i pored okupacije od 1425 dana, daju nam za pravo da dignemo svoj glas po pitanju svih patnji i nepravdi koje se dešavaju u današnje vrijeme.

Još jednom naglašavamo našu čvrstu podršku gradonačelnici, pozivamo sve institucije i organizacije civilnog društva da dignu svoj glas i osude ovako neprimjerene komentare i napade na majku, ženu, naučnu radnicu, ponosnu Bosanku i Hercegovku, Sarajku Benjaminu Karić-Londrc.

Od nadležnih državnih organa tražimo i zahtijevamo da u okviru svojih ovlaštenja postupe po prijavi gradonačelnice i da ni u kojem slučaju ne podlegnu bilo kakvim pritiscima”, navodi se u saopćenju Udruženja generala BiH.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija