Pijan tražio od brata da mu da automobil: Udario ga šakom i počeo ga daviti

Pijan tražio od brata da mu da automobil: Udario ga šakom i počeo ga daviti


Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv V.N. zbog krivičnih djela nasilje u porodici i falsifikovanje isprave, objavilo je danas ovo tužilaštvo.

U optužnici se navodi da je V.N. 25. maja 2020. godine u Kozarskoj Dubici nasiljem i drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet svog brata V.Z.

V.N. terete da je pijan tražio od svog brata da mu da automobil, galamio na njega i razbacivao stvari po kući, udario ga šakom u čelo i počeo ga daviti, a potom su izašli ispred kuće gdje je ponovo nasrnuo na brata, a sve to u prisustvu maloljetnih sestara i brata koji su plakali i vrištali.

Dan kasnije V.N. je ponovo ugrozio spokojstvo svog brata V.Z. tako što ga je pozvao na telefon i prijetio mu da će ga zapaliti i izrešetati, a 11. septembra iste godine na međunarodnom graničnom prelazu Gradina dao je na uvid lažnu ličnu kartu Hrvatske i upotrijebio je kao pravu.

Za krivično djelo nasilje u porodici počinjeno u prisustvu djeteta, propisana je kazna zatvora od dvije do deset godina, a kazna zatvora do pet godina za onoga ko lažnu javnu ispravu upotrijebi kao pravu, prenosi Srna.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija