Nakon pisanja CH radnici Bossila očistili hair česmu i sanirali cestu

Nakon pisanja CH radnici Bossila očistili hair česmu i sanirali cestu


Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste fotografije kojima je ogorčena javnost postupcima viteške firme koja zagađuje bosanskohercegovačku rijeku Bijela kod Hadžića.

Kao što možemo vidjeti na fotografijama, više kamiona parkirano je pored saobraćajnog puta gdje se vrši njihova pranje. Vodu uzimaju iz rijeke, a nakon što operu kamione, prljava voda se vraća u rijeku i tako zagađuje prirodu i samu rijeku.

(FOTO) Radnici kompanije Bossil uništili lokalni put, peru kamione a vodu izvlače iz rijeke

Nakon kritike javnosti, uprava navedene kompanije naložila je radnicima da odmah očiste hair česmu kao i da saniraju put.

“Uprava firme Bossil d.o.o. Vitez se izvinjava građanima koji su opravdano reagovali na neodgovorno ponašanje naših radnika koji su na lokalitetu Hadžića koristili mjesta za odmor za pranje kamiona.

Naši radnici su to smatrali ispravnim postupkom da prljavi kamioni ne izlaze na glavni put i prljaju saobraćajnice i time ugrožavaju saobraćaj. Uprava firme za ove postupke nije znala i nikako ih ne opravdava.

Odmah smo pristupili rješavanju problema te oprali Hair česmu a taj dio i sanirali za šta šaljemo i snimke. Kao što znamo u toku je izgradnja autoputa Koridor 5c i na mnogim mjestima širom BiH su otvorena gradilišta i imaju slični problemi ali mi se uvijek trudimo da građanima izađemo u susret i održavamo dobre odnose.”

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija