Bosanac dobio kaznu od 500 eura jer nije na vrijeme promjenio vozačku dozvolu u slovensku

Bosanac dobio kaznu od 500 eura jer nije na vrijeme promjenio vozačku dozvolu u slovensku


Stranci koji imaju stalni boravak u Republici Sloveniji više ne mogu voziti sa vozačkom dozvolom iz države odakle su došli

Čitatelj portala Gpmaljevac.com iz BiH koji živi i radi u Sloveniji je kažnjen jer je vozio automobil sa vozačkom dozvolom iz BiH.

Naime, kako je kazao za naš Portal Gpmaljevac.com, policajac mu je napisao kaznu u visini od 500 eura jer je kao stranac sa stalnim boravkom u Sloveniji bio dužan promijeniti vozačku dozvolu na slovensku.

Iako je naš sagovornik imao potvrdu da uskoro izlazi na sate vožnje upravo zbog postupka zamjene vozačke dozvole, policajac to nije priznao nego ga je kaznio s 500 eura.

“Jesam im dao papir da sam uložio za vozačku i da sljedeće sedmice Imam izlazak na vožnju al džaba”, kaže naš sagovornik.

Poruka izrevoltiranoh vozača glasi:

“Zamolio bih vas da provjerite da li Sjeverna Koreja prizna bosansku vozačku da se preselim tamo. Upravo me zaustavila slovenska policija i 500 eura kazne zbog bosanske vozačke, a nisu mi priznali ni potvrdu da za nekoliko dana izlazim na vožnju zbog zamjene vozačke ali džaba. Zašto su tako visoke kazne i šta je pogrešno u našoj vozačkoj dozvoli. Jel Slovenija ima drugačije znakove, jel se u Sloveniji vozi ljevom stranom kao u Engleskoj? Slobodno objavite, nači 500 eura kazne.”

Ukoliko se kazna plati u roku 8 dana, ona će se umanjiti za 50% i iznosit će 250 eura!

Zakon kaže da svatko ko ima stalni boravak u Republici Sloveniji je dužan zamijeniti vozačku dozvolu u slovensku, a svi koji imaju začasno ili privremeni boravak ne moraju mjenjati dok ne dobiju stalni boravak.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija