Evo šta su građani BiH pretraživali u 2023. – Od Zadruge do vremenske prognoze

Evo šta su građani BiH pretraživali u 2023. – Od Zadruge do vremenske prognoze


Statistika najpretraživanijih pojmova za tekuću godinu pruža uvid u aktualne interese građana Bosne i Hercegovine. Kategorija pretraga u porastu, koja obuhvata pojmove s najvećim porastom interesa tokom godine, donosi zanimljive podatke.

Na vrhu liste nalazi se popularni alat vještačke inteligencije – ChatGPT, što svjedoči o povećanom interesu za ovu tehnologiju i njezinu primjenu. Vaktija za 2023., crkveni kalendar 2023. i pravoslavni kalendar ukazuju na značaj interesa za vjerske informacije i datume.

U Bosni i Hercegovini, porast pretraga obuhvatio je i pojmove kao što su “balkan prenosi”, “Zadruga 6”, streaming servis “RD Live”, “AliExpress”, te određene kladionice i web stranice za objavljivanje osmrtnica. Ovaj porast svjedoči o raznolikosti interesa, uključujući zabavu, online trgovinu, te praćenje određenih događaja i medija.

U kategoriji sporta, tenis je dominirao, s pojmovima poput “Vimbldon 2023” i “US Open”, dok je nogometni klub “Al Nassr”, u kojem igra Kristijano Ronaldo, također privukao pažnju.

Serije poput “Južni vetar: Na granici” i rijaliti emisije i dalje zadržavaju visoki interes gledatelja.

U općim pretragama, najviše se traži informacija o vremenu i vremenskoj prognozi, s ključnim riječima povezanim s imenima gradova poput Sarajeva i Banja Luke. Osim toga, pretražuju se vijesti, sportski rezultati, kladionice, Google Translate te rijaliti emisija “Zadruga”. Sve ove pretrage odražavaju širok spektar interesa građana Bosne i Hercegovine tokom protekle godine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija