(FOTO) Prve fotografije teške nesreće na M17: Ogromna gužva, kolona 10 kilometara

(FOTO) Prve fotografije teške nesreće na M17: Ogromna gužva, kolona 10 kilometara


U mjestu Brezovo Polje na magistralnom putu Nemila – Žepče došlo je danas do saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila povrede.

Prema informacijama Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, incident se dogodio oko 17:30 časova na autoputu Nemila – Žepče, a učestvovala su dva vozila.

Jedna osoba, prebačena je u Dom zdravlja Žepče zbog zadobijenih povreda.

Zbog nesreće, saobraćaj na ovoj dionici je u potpunosti obustavljen, što je dovelo do formiranja velikih gužvi duž magistralnog puta.

Uviđaj je u toku.

 

POGLEDAJ GALERIJU

Ostale informacije iz saobraćaj

Na putevima u Bosni i Hercegovini kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a zbog niske temperature upozoravamo na moguće nailaske na poledicu na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na povremeno jak vjetar.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Duge su kolone vozila na ulazu u našu zemlju na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija