“Ispovijest radnice Snježane iz Sarajeva: Gazdarica me je prevarila, čistila sam satima a morala sam i šutu iznosit”

“Ispovijest radnice Snježane iz Sarajeva: Gazdarica me je prevarila, čistila sam satima a morala sam i šutu iznosit”


Redakciji portala Crna-Hronika javila se ogorčena Sarajka koja tvrdi da ju je gazdarica više puta iskoristila i prevarila. Radila je satima a novac nije dobila. Kako kaže osim poslova čišćenja, morala je raditi i građevinske poslovo odnosno Snježana je morala iznositi i teški građevinski otpad.

Ovo je njena priča.

“Ja se zovem Snježana Medaković. Živim u Sarajevu i imam 55 godina. Doživjela sam prevaru i poniženje od strane gazdarice Minele. Naime, vidjela sam oglas na facebooku da se traže žene za čišćenje poslovnih prostora gdje je dotična nudila dnevnicu od 50KM.

S obzirom da sama živim i da mi je suprug skoro preminuo primorana sam sama raditi bilo šta kako bi preživjela jer jedva sastavljam kraj s krajem. Došla sam na posao na Markalama nova zgrada koja se izgradila i nju je trebalo čistiti poslije građevinskih poslova.

Radila sam od 8 do 16h bez gotovo ikakvih uslova skoro 7 dana. Zadnji moj radni dan je bio kada je Minela došla i rekla mi da joj više nisam potrebna i da ću biti isplaćena…

Potom nastaju problemi oko isplate, ubjeđivanja i naravno nepotpuno isolacivanje. Tražila je izgovore i načine samo da mi ne da moje zarađene novce koji su mi prijeko potrebni. Kada sam joj rekla da ću je prijavit policiji odgovorila mi je:

“Prijavi slobodno, ne možeš mi ništa i potom me blokirala.Tu nije kraj, jer nisam ja jedina žena koja je prevarena i koja nije plaćena.Takođe su žene išle čistiti na Bjelašnicu i Jahorinu apartmane. Umjesto prozora, žene su nosale šutu kao što sam i ja…

Potom žene su ostavljene od strane gazdarice na planini bez novca i prijevoza kući. Izgovori su bili kako joj je dijete bolesno, kako je njoj dijete na prvom mjestu i da sada nema vremena doći.

Što je najžalosnije ona i dalje hara i nesmetano radi u firmi i takođe kada nas je sve izvarala i kada smo je počeli prozivati 16. oktobra ona je se pokrila-pobulila, obrisala facebook profil i sve poblokirala.

Da ne bi još neko bio prevaren kao ja pripazite se doticne Minele koja preko naših leđa uzima novce i živi lagodan život. Ovo će mi biti prvi BOŽIĆ u kojem neću moći ugostiti komšije, prvi Božić za koji nemam šta kupiti u frizider, platit struju i grijanje. A radila sam i zaradila novac koji mi nikad nije isplaćen.

Pravda je spora ali dostižna.” – izjavila je Snježana Medaković za portal Crna-Hronika


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija