(FOTO) Mladić morao dati 70 eura mita kako bi unio stari aparat za kafu u BiH

(FOTO) Mladić morao dati 70 eura mita kako bi unio stari aparat za kafu u BiH


Redakciji portala Crna-Hronika javio se ogorčeni otac iz Zenice (identitet poznat redakciji portala) koji je sa javnosti želio podijeliti neugodnu situaciju koju mu je doživio sin prilikom dolaska u Bosnu i Hercegovinu. Kako kažu, morao je graničaru dati 70 eura kako bi ga pustio da sa stvarima uđe u Bosnu i Hercegovinu.

Pročitajte njihovu priču.

Naime T.C. i njegova djevojka N.M. sz dolazili prvi put sa automobilom marke Golf iz Njemačke za Bosnu i Hercegovinu i to po baš po najvećoj gužvi koja je blokirala saobraćaj i u par europskih zemalja.

Mladić je na granici bio 23.12.2023 god u 18:45min na graničnom prelazu Kostajnica. Prošao je kontrolu pasoša sve ok, dolazi do carine pita ga carina šta ima da prijavi?

Mladić je rekao da ima privatne stvari i trepezarijske stolice za koje je imao račun da koštaju 120€ i da je to dozvoljeno šta može unijeti u Bosnu i Hercegovinu. Međutim carinik je rekao da stane sa strane i da pogleda malo te stolice i opčenito automobil.

Čim je gepek otvorio carinik je ugledo paket koji je bio od kafe aparata marke Philips i pitao ga šta je to, što to nije prijavio carini. Mladić je rekao da je to stara i polovna masina koja je pokvarena i da nije uopšte taj aparat sa kutije nego da je drugi aparat. Kutija je Philips ali ne i aparat i da je mislio da ne treba to da prijavi jer ne vrijedi ništa, ide na popravak u BiH, ako majstoru uopšte uspiju popraviti. Ne vrijedi ništa.

POGLEDAJ GALERIJU

Međutim njega uopće nije interesovalo šta je u kutiji nego je samo pogledo marku mašine sa kutije i model i njemu reko da dođe u kućicu od carine. Tu kreću ucjene gdje mu carinik  govori “hoćeš sad da te vratim nazad za Hrvatsku i da javim carinicima da imas tu masinu, da te ne puste dok ne platiš punu carinu i porez?

Mladić je razmišljao da nije problem platiti nego je problem čekati opet 3 sata na granici kako bi ušao u Bosnu i Hercegovinu. Razmišljao je da taj aparat ne vrijedi puno i da bi carina i porez iznosi par eura.

Pri čemu on opet ponavlja da se u kutiji  ne nalazi ta mašina koja je sa slike i da je selotep ljepilom kutija zaljepljena, da nije nov aparat nego polovan. Carinik opet govori da ga to nezanima i da ta masina sa kutije košta 1.150KM.

Mladić mu je rekao da će izvadit tu mašinu iz auta i da će mu je dat, ostavit tu na cesti da mu ona ne treba ako je to toliki problem. Carinik mu govori da to ne smije uraditi ( da izvadi masinu iz auta) da je sve kamerama pokriveno.

Međutim momak (dijete moće se reće) sav istravljen pita šta onda smije, carinik govori da mu da 70€ i da nastavi put.

On odbija da mu da, ali carinik govori da ne može dalje i da će ga vratit nazad, međutim on razmišlja putovo sam 20 sati iz Njemačke za šta mu je trebalo da nije guzve bilo 8 ,i na granici čekanja još tri sata mrtav umoran razmislja neću nazad ni po koju cijenu.

Dok se dvoumi oko tih 70€ upita još jednom carinika, zar mora baš toliko da mu da, on odgovara da ako želi dalje da nastavi, daje mu tih 70€ i nastavlja dalje put umoran ,ljut i više i nema volje za godišnji nikakav. Ime carinika ne zna jedino šta zna da je starosne dobi 30 do 40 god.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija