Grad Visoko kreće u historijsku rekonstrukciju glavnih ulica

Grad Visoko kreće u historijsku rekonstrukciju glavnih ulica


Grad Visoko je objavio tender za rekonstrukciju ulica Čaršijska i Alije Izetbegovića, koje će postati šetnice s elementima bosanskog ćilima. Ovaj značajan korak, kako navode iz Gradske uprave Visoko, predstavlja važan doprinos razvoju grada.

Rekonstrukcija ovih ulica poboljšat će kvalitet turističkog iskustva domaćih i stranih posjetitelja, dok će građani dobiti poboljšane uslove života. Projekt obuhvata izgradnju moderne šetnice i staklene ograde duž rijeke Fojnice umjesto betonskog zida duž ulice Alije Izetbegovića.

Gradonačelnik Mirza Ganić izjavio je da je ovaj projekt od historijske važnosti, a podršku su dobili od građana. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 3.519.391,82 KM, a raspisivanje tendera predstavlja ključni korak u realizaciji ovog značajnog projekta.

Ovaj potez označava razvojni iskorak za Grad Visoko i pokazuje opredijeljenost lokalne uprave za unapređenje života i turističke privlačnosti grada.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija