Vulin komentarisao Schmidta: Nikada neće biti zadovoljni sve dok Republika Srpska postoji

Vulin komentarisao Schmidta: Nikada neće biti zadovoljni sve dok Republika Srpska postoji


Senator Republike Srpske Aleksandar Vulin izjavio je da je Republika Srpska ponos svih Srba i da ona ne može biti osporena, te da 9. januar, Dan Republike Srpske, vidi kao dan kada svi Srbi treba budu zajedno, bez obzira gdje živjeli na svijetu.

“Republika Srpska je ponos svih Srba i njeno osporavanje je počelo prvog dana nakon što je potpisan Dejtonski sporazum. Republika Srpska ne može biti osporena, pa se onda pokušava osporiti bilo kakva manifestacija njene državnosti. A njen dan i jeste manifestacija njene državnosti”, istakao je Vulin.

Vulin je naglasio da Srbi imaju pravo da slave svoje datume, imaju pravo da slave svoju istoriju i da, za razliku od većine drugih naroda u Еvropi, oni imaju svoju istoriju, čime da se ponose i šta da slave.

Govoreći o pozivu Christiana Schmidta Briselu da se utiče na zvaničnike Srbije da ne dođu na proslavu Dana Republike Srpske, Vulin je ocijenio da je to upereno protiv Srba i protiv jedinstva svih Srba, što se ne smije dozvoliti.

“Naravno da se to ne smije dozvoliti jer svako popuštanje vodi samo u novo popuštanje. I nikada nije dosta, i nikada nije dovoljno, i nikada neće biti zadovoljni sve dok Republika Srpska postoji i sve dok postoji Srbija koju vodi /njen predsjednik/ Aleksandar Vučić i koja podržava Republiku Srpsku i uvijek će je podržavati”, rekao je Vulin za Srnu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija