Konaković: Dokumenti u Laktašima nisu formalni dogovor, nema potpisa

Konaković: Dokumenti u Laktašima nisu formalni dogovor, nema potpisa


Lider Narod i pravda, Elmedin Konaković, demantovao je medijske navode o postizanju zajedničkog političkog dogovora na sastanku kod Laktaša. Konaković tvrdi da dokumenti koji su se pojavili u medijima nisu izražavali zajednički stav političkih lidera te da nisu ni potpisani.

“Ono što se pojavilo u medijima je jedna strana, nema našeg potpisa, potpisa predsjednika stranaka”, kazao je Konaković. Dodao je da je na sastanku dogovoreno da se od Evropske unije zatraži tačan datum pregovora te da će otvaranje pregovora, ukoliko se desi, predstavljati veliki iskorak za Bosnu i Hercegovinu na evropskom putu.

Konaković je potvrdio da su lideri dogovorili da se u Domu naroda glasa protiv prijedloga zakona SDA i da ide u redovnu proceduru. Također je naglasio da dokumenti koji su se pojavili nisu bili potpisani i da je riječ samo o promišljanjima koja nisu prihvaćena.

“Ovo ništa nije dogovoreno niti potpisano, o svemu je razgovarano. Ima još pet dokumenata”, kazao je Konaković.

Osvrnuo se i na pitanje cenzusa te istakao da većina podržava smanjenje cenzusa kako bi se spriječila politička korupcija.

Konaković je zaključio da dokumenti ne predstavljaju formalni dogovor i da Bosna i Hercegovina sada ima jaču poziciju nego prije formiranja vlasti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija