“Amber Alert” inicijativa za nestalu djecu ne dobija podršku u Parlamentu BiH

“Amber Alert” inicijativa za nestalu djecu ne dobija podršku u Parlamentu BiH


Poslanici u Parlamentu Bosne i Hercegovine nisu podržali inicijativu o uvođenju “Amber Alert” sistema na teritoriji zemlje. ”

Amber Alert” je javni sistem obavještavanja o nestanku djece, a inicijativa za njegovo uvođenje nije prošla u Zajedničkoj komisiji za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH.

Inicijativa je pokrenuta sa ciljem poboljšanja sistema pronalaženja nestale djece.

Poslanik Predrag Kojović izrazio je razočaranje zbog odluke komisije, posebno kritikujući stav HDZ-a BiH i SNSD-a, koalicinih partnera SDA.

Ministar bezbjednosti BiH, Nenad Nešić, podržava uvođenje “Amber Alert” sistema, naglašavajući da je rano uzbunjivanje ključno za spašavanje života te da će nastaviti raditi na tome da se sistem uvede u zemlji.

Sistem “Amber Alert” koristi se u mnogim zemljama svijeta, uključujući Sjedinjene Američke Države, Srbiju i Hrvatsku, kako bi brzo obavijestio javnost o nestanku djece i povećao šanse za njihovo pronalaženje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija