Bez pomaka u istrazi napada na bh. porodicu u Njemačkoj

Bez pomaka u istrazi napada na bh. porodicu u Njemačkoj


Prošlo je više od šest mjeseci od incidenta, ali i dalje nema vidljivog napretka u istrazi napada na porodicu iz Bosne i Hercegovine u njemačkom gradu Liberozoi. Nakon samo četiri dana, porodica je morala napustiti grad zbog nepodnošljivih napada i provokacija.

Posljednje informacije koje su dostupne u medijima su da se porodica vratila u Berlin, ali nakon toga informacija o ovom slučaju praktički nema.

Istražitelji su priznali da je istraživanje u stagnaciji već mjesecima, a sam incident ostaje nerazjašnjen. Prema navodima, porodica koja je napustila grad više ne sarađuje s istražiteljima, što dodatno komplicira situaciju.

Gradonačelnica Liberozoea, Petra Dreizig, osudila je incident i izjavila da se takvi incidenti ne smiju tolerirati jer dovode do stigmatizacije grada kao uporišta desničarski orijentiranih pristaša.

Podsjetimo, ovaj slučaj postao je vijest u njemačkim medijima.

Desničarski ekstremisti uspjeli su, nakon samo četiri dana, otjerati porodicu iz Liberozoea.

Porodica je vjerovala da je pronašla dom, ali su ubrzo napustili mjesto i vratili se u Berlin. Pod istragom je bio 45-godišnji stanovnik grada, koji je navodno inicirao cijeli incident.

Prve noći, došao je pred stan ove porodice pijan uzvikivao “Sieg Heil” i naređivao im da odu. Sljedećeg dana došlo je do novog incidenta na trgu, nakon čega su komšije stale u zaštitu ove porodice. I dalje postoje kontradiktornosti u izjavama i svjedočenjima, što otežava istragu koja se mjesecima nije pomakla s mjesta.

Nakon što je 12-godišnja djevojčica iz BiH panično nazvala majku da joj kaže da je vrijeđaju na trgu, odmah su došli članovi porodice koji su navodno napali pripadnike ove grupe. Oni su takođe pod istragom zbog fizičkog sukoba.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija