Milorad Dodik najavljuje niz susreta s međunarodnim liderima

Milorad Dodik najavljuje niz susreta s međunarodnim liderima


Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, boravi u Bjelorusiji sa delegacijom, gdje je najavio niz susreta s međunarodnim liderima u narednom periodu. Dodik ističe važnost jačanja diplomatskih odnosa i saradnje s različitim zemljama, te planira sastanke s nekoliko ključnih svjetskih lidera.

Sutrašnji susret s predsjednikom Bjelorusije, Aleksandrom Lukašenkom, označava početak niza susreta.

Nakon toga, Dodik planira sastanak s predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom, ističući važnost jačanja veza s prijateljskom zemljom poput Rusije. Očekuje se da će se razgovarati o bilateralnim pitanjima, ekonomskoj saradnji te regionalnim i globalnim izazovima.

U iduća dva do tri dana, Dodik najavljuje susret s predsjednikom Tatarstana, kao i s drugim svjetskim liderima.

Po povratku iz Bjelorusije, Dodik planira sastanak s predsjednikom Skupštine Crne Gore, naglašavajući važnost dijaloga i sauradnje između dvije susjedne države. Također, Dodik će se u narednim danima uputiti u Antaliju, gdje će se sresti s predsjednikom Turske, Recepom Tayyipom Erdoganom, te drugim predsjednicima prisutnima na konferenciji. Očekuje se da će se razgovarati o regionalnim pitanjima.

U planu je i sastanak s premijerom Mađarske, Viktorom Orbanom, koji će se održati u martu. Dodik ističe važnost jačanja bilateralnih odnosa, te razmjene iskustava u području ekonomije i politike.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija