Stravična nesreća u bh. mesnici  Radnica izgubila ruku na oštroj mašini

Stravična nesreća u bh. mesnici Radnica izgubila ruku na oštroj mašini


U strašnom događaju u mesnici u Bihaću, koja je poznata po kvaliteti svojih proizvoda, jedna od radnica doživjela je stravičnu nesreću koja ju je ostavila s teškim tjelesnim povredama.

U nesreži radnica je ostala bez ruke tokom redovnog radnog dana.

Iako detalji o tačnom uzroku ove nesreće nisu potpuno jasni, pretpostavlja se da je do incidenta došlo u vezi s radom na mašini za obradu mesa.

Radnica je odmah prevezena u Kantonalnu bolnicu, gdje su medicinski timovi uložili napore kako bi joj pomogli.

Poštovani ovim putem se javljamo povodom teksta koji ste objavili na Vašem portalu a koji uključuje i dio objave prvobitno postavljane od strane portala “Bihać i Bišćani – Sve dobro i loše u našem gradu” a koji prije svega sadrži lažne i netačne informacije o samom slučaju a zatim i stvara pogrešnu i lažnu sliku o nama kao društveno odgovornoj kompaniji.

Obzirom da Vi kao ozbiljan javni portal prilikom objave i dijeljenja određenog sadržaja i informacija imate zakonsku obavezu da provjerite istinitost samih tvrdnji i informacija koje plasirate u javni prostor, jasno je da Vašu zakonsku obavezu u ovom slučaju niste izvršili.

Firma IM SEMIĆ upošljava preko 150 radnika i povrijeđena radnica je naša uposlenica od sredine 2023.godine i dokaz o istom ovim putem Vam i dostavljamo.

Zloupotreba našeg imena i same situacije bez adekvatne provjere informacija koje ste prenijeli sa gore pomenutog portala, a posebno uzimajući u obzir da iste nisu tačne, u situaciji kada su emocije i traume još uvijek svježe i bolne, dodatno otežava samu situaciju i nepotrebno donosi dodatni bol našoj koleginici i porodici, a samoj firmi onemogućava adekvatno djelovanje u predmetnoj situaciji i potencijalno dovodi u pitanje rad i egzistenciju ostalih zaposlenika i njihovih porodica.

Pravni tim IM SEMIĆ doo Visoko


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija