Foto: Sportsport
Mirzi Alihodžiću treba pomoć dobrih ljudi, pokrenut je apel na Pomozi ba

Mirzi Alihodžiću treba pomoć dobrih ljudi, pokrenut je apel na Pomozi ba


Velikom navijaču FK Sarajevo, Mirzi Alihodžić je potrebna pomoć dobrih ljudi, a apel je pokrenut na Pomozi.ba.

Mirza Alihodžić je civilna žrtva rata. Imao je samo 14 godina kada je teško ranjen, a 26. februar 1995. godine ostaće zauvijek urezan u njegovo sjećanje. Tog je dana izašao da igra lopte, a potom otišao kod vojnika UN-a uzeti slatkiše da podijeli s rajom. Dok je sjedio na automobilu s drugom kojem je UN vojnik obećao dati patike pogodio ga je dum-dum metak i nanio povrede opasne po život. Drug je pogođen u predjelu desnog ramena.

Od te 1995. godine do danas njegov život je borba. Osuđen je na invalidska kolica. Sada su mu potrebna invalidska kolica – bicikl za osobe sa invaliditetom koja koštaju 13.049 KM, a koje ovaj 43-godišnjak nije u mogućnosti kupiti.

Uprkos svemu preživljenom Mirza ne osjeća mržnju i njegovu priču priča sa smiješkom. Između ostalog kaže:

„Hvala Allahu Svemogućem koji me je ostavio u životu pa i vezanom za kolica. Hvala Mu što mi je dao čist um bez da osjećam osvetoljubljivost, već da oprostim, ali ne i da zaboravim. Hvala tebi koji si vidio da sam dijete, a ipak si pucao. Ne treba meni nikakav sud niti presuda, niti mi može vratiti moje noge, djetinjstvo i prve ljubavi. A sudiće ti Svemogući. A Svemogućem hvala što mi je kako rekoh dao šansu za drugi i drugačiji, ljepši život, dao mi podršku porodice, prijatelja i moju životnu saputnicu sa kojom sam ostvario neke lijepe stvari“.

Pomozi.ba je za potrebe nabavke kolica otvorio broj, a Mirzi ako želite možete pomoći preko udruženaj i na druge načine.

Donacije za Mirzu su osim poziva na broj 17021 koji je trajni humanitarni broj Fonda za liječenja, moguće i putem web platfrome wwwPOMOZIBAorg ili naših žiro računa.

Pozivom na broj ćete donirati 2 KM.

Više informacija o uplati možete pronaći na Facebook postu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija