FK Sarajevo pisalo Tužilaštvu BiH, SIPA-i, Agenciji za prevenciju korupcije… Hoće li reagovati?

FK Sarajevo pisalo Tužilaštvu BiH, SIPA-i, Agenciji za prevenciju korupcije… Hoće li reagovati?


Fudbalski klub Sarajevo uputio je otvoreno pismo svim relevantnim institucijama, među kojima je i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, SIPA i Agenciji za prevenciju korupcije.

FK Sarajevo će iskoristiti sva zakonom dozvoljena sredstva i učiniti sve kako bi skrenuli pozornost bh. i evropske javnosti, UEFA-e, FIFA-e, bh. tužilaštva i svih organizacija koje se sistemski bore protiv korupcije na jednu od najvećih korupcija koja se već godinama događa u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik kluba s Koševa Ismir Mirvić je najavio kako će u narednim danima razgovarati s predstavnicima drugih klubova.

Pored Mirvića, saopćenje za javnost dao je i klub FK Sarajevo, a sve zbog sudijskih pljački koje se dešavaju godinama u Premijer ligi BiH.

“Iza raznih komisija i „legalnih“ procesa se nalazi samo paravan, kojim se kažnjavaju oni koji nisu prihvatljivi sagovornici i koji su dovoljno hrabri da se suprotstave osnovanoj sumnji na organizovani kriminal unutar struktura NS/FS BiH.

Degradiranje i ponižavanje klubova i njihovih navijača je očigledna demonstracija sile onih koji misle da su nedodirljivi, ali samo zato što im to svi mi dozvoljavamo”, rekli su između ostalog iz kluba.

“Spremni smo na kratkoročne posljedice i udare jer smo svjesni puta i krajnjeg cilja koji želimo postići.”

FK Sarajevo nakon niza skandala N/FSBiH pozvalo ostale klubove za spas bh. fudbala



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija