Stevandić na sastanku sa Rusima: Sankcije i pritisci ugrožavaju Republiku Srpsku jer smo uz vas

Stevandić na sastanku sa Rusima: Sankcije i pritisci ugrožavaju Republiku Srpsku jer smo uz vas


Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić, obratio se danas poslanicima ruske Dume, izražavajući podršku i čestitajući Vladimiru Putinu na nedavnoj pobjedi na izborima.

Međutim, osvrnuo se i na ozbiljne probleme s kojima se Republika Srpska suočava, posebno ističući sankcije i pritiske usmjerene prema njima zbog odbijanja da se priključe antiruskoj histeriji.

Stevandić je istakao da su “male zemlje” poput Republike Srpske prve osjetile “batinu” uvođenja novog svjetskog poretka, te da su im se nudile nagrade i poštede ukoliko bi se okrenuli protiv Rusije.

Naglasio je da srpski narod nije pristao na takve ponude, ističući zajedničke vrijednosti s Rusijom o slobodi, porodici i pravu svakog naroda na vlastiti izbor i politiku.

Osim toga, Stevandić je ukazao na činjenicu da srpski narod i dalje trpi posljedice zbog odbijanja da se pridruže “antiruskoj histeriji”, što rezultira sankcijama, pritiscima i ucjenama. Dodao je da su i na Kosovu i Metohiji, kao i u Republici Srpskoj, ugroženi zbog svojih stavova.

Govoreći o odnosima između Rusije i Republike Srpske, Stevandić je istakao zahvalnost Rusiji za podršku u ključnim trenucima, poput stavljanja veta na rezoluciju koja bi označila srpski narod kao genocidni. Istakao je da je to bilo presudno za očuvanje integriteta Republike Srpske.

Također, Stevandić je naglasio da je srpski narod izdržao i NATO bombardovanje, te da se i NATO-u moralo priznati njihovo strpljenje i hrabrost. On je također osudio tumačenje neutralnosti Republike Srpske u pristupanju vojnim blokovima kao proruskog stava, ističući da se Republika Srpska nikada formalno nije opredijelila u sukobu u Ukrajini.

Stevandić je završio svoje obraćanje izražavajući veliku zahvalnost Rusiji za podršku i razumijevanje te naglasio da srpski narod cijeni prijateljstvo i podršku Rusije u teškim vremenima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija