Zlatan Begić podnio krivičnu prijavu protiv Borjane Krišto i Vijeća ministara!

Zlatan Begić podnio krivičnu prijavu protiv Borjane Krišto i Vijeća ministara!


Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Zlatan Begić iz Demokratske fronte, podnio je krivičnu prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine protiv predsjedavajuće Vijeća ministara Borjane Krišto, ostalih članova Vijeća ministara te drugih NN osoba zbog imenovanja v.d. agentice Bosne i Hercegovine pred Evropskim sudom Monike Mijić.

Begić je u svojoj krivičnoj prijavi istaknuo da postoji osnovana sumnja u izvršenje krivičnog djela u vezi s (nezakonitim) imenovanjem Monike Mijić za v.d. agentice Vijeća ministara za zastupanje pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Vijeće ministara nedavno je poništilo konkurs za tri agenta Bosne i Hercegovine pred Evropskim sudom za ljudska prava, imenujući Moniku Mijić, Bojana Bajića i Amera Hasanefendića kao vršitelje dužnosti zastupnika pred Sudom u Strazburu.

Ovo nije prvi put da Vijeće ministara nije imenovalo agente BiH pred Sudom u Strazburu, već su BiH predstavljali vršitelji dužnosti, što je navelo Begića da podnese krivičnu prijavu.

Begić je istaknuo svoju spremnost da surađuje s nadležnim organima kako bi se istražile navodne nepravilnosti i manipulacije u ovom slučaju, naglašavajući da zakon mora biti jednak za sve.

Uz krivičnu prijavu, Begić je također objavio cjelokupni dokument koji je podnesen Tužilaštvu BiH, a u kojem se traži istraga mogućeg nezakonitog djelovanja pojedinaca i grupa koje bi moglo imati obilježja ili više krivičnih djela.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija