Ambasada Hrvatske u BiH uputila poziv biračima da se registruju za glasanje na izborima

Ambasada Hrvatske u BiH uputila poziv biračima da se registruju za glasanje na izborima


Ambasada Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini (BiH) je uputila poziv biračima s hrvatskim državljanstvom da se registriraju kako bi mogli sudjelovati na izborima.

Izbori na biračkim mjestima u diplomatsko-konzularnim sjedištima predstavništava Republike Hrvatske bit će održani 16. i 17. aprila 2024. godine. Za birače koji žive izvan Hrvatske, ovo je prilika da iskoriste svoje pravo glasa i doprinesu političkom procesu u domovini.

Registracija je otvorena do 6. aprila 2024. godine, a birači mogu podnijeti zahtjeve ako ispunjavaju određene uvjete. To uključuje imanje prebivališta u Republici Hrvatskoj, ali i želju za glasanjem u inozemstvu. Za one koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, registracija je također moguća, bilo po službenoj dužnosti ili na osobni zahtjev.

Važno je istaknuti da birači koji već imaju izdanu osobnu iskaznicu s podacima o prebivalištu izvan Hrvatske ne moraju poduzimati dodatne korake, jer će biti aktivno registrirani prema tim podacima.

Međutim, za one koji se na dan izbora nalaze na drugom konzularnom području, postoji mogućnost podnošenja zahtjeva za promjenu mjesta aktivne registracije.

Obrasci zahtjeva za registraciju i promjenu mjesta aktivne registracije dostupni su u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske, čime se olakšava proces sudjelovanja u izbornom procesu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija