Foto: Arhiv/Ilustracija
Od dvojice Sarajlija (23) oduzeta vozila, imali su 50.000 KM neplaćenih kazni

Od dvojice Sarajlija (23) oduzeta vozila, imali su 50.000 KM neplaćenih kazni


Sarajevska policija svakodnevno oduzima vozila višestrukim povratnicima u činjenju saobraćajnih prekršaja.

Tako su u subotu i ponedjeljak oduzeli dva automobila od dva 23-godišnja momka iz Sarajeva. Zajedno su imali preko 50.000 KM neplaćenih kazni.

Prvo je oduzeto vozilo od Sarajlije A.A. (23) iz Hadžića.

Naime, u subotu, 23. marta, oko 22:05 sati u mjestu Blažuj, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo „Audi“ kojim je upravljao A.A.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 23-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 24.010,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U ponedjeljak, 25. marta, oko 23:30 sati na Sedreniku su policijski službenici Jedinice za podršku su kontrolisali putničko motorno vozilo „Peugeot“, kojim je upravljao N.Z. (23) iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 26.010,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od A.A. i N.Z. su privremeno oduzeta vozila, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija