Vlada KS: Kukavički čin bacanja bombe na kuću Irfana Čengića, pozivamo građane da daju informacije

Vlada KS: Kukavički čin bacanja bombe na kuću Irfana Čengića, pozivamo građane da daju informacije


Vlada Kantona Sarajevo (KS) oštro je osudila napad na kuću načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića.

Iz Vlade ističu kako su “takvi kukavički činovi nasilja protiv naših javnih službenika neprihvatljivi i protive se svim principima demokratije i vladavine prava”.

“Obećavamo maksimalne napore i saradnju sa svim relevantnim institucijama kako bismo otkrili počinioce i naredbodavce ovog gnusnog napada. Niko neće biti iznad zakona, a oni koji stoje iza ovog čina nasilja moraju biti privedeni pravdi. Podržavamo načelnika Čengića i njegovu posvećenost javnom služenju. Nasilje neće slomiti našu odlučnost da se borimo za mir, sigurnost i pravdu u našoj zajednici”, poručuju iz Vlade KS.

Foto: BHRT

Pozivaju sve građane koji imaju bilo kakve informacije o ovom incidentu da ih podijele s nadležnim organima, kako bi zajedno osigurali da se ovakvi događaji više ne ponove.

“Vlada Kantona Sarajevo ostaje posvećena zaštiti sigurnosti i integriteta svih svojih građana, te će nastaviti raditi neumorno kako bi osigurala da Kanton Sarajevo ostane sigurno i prosperitetno mjesto za sve”, poručili su iz Vlade KS.

Podsjetimo, rano jutros je na kuću Irfana Čengića bačena bomba, a prije četiri dana je bomba bačena vijećniku Vedadu Deljkoviću.

Policija sumnja na neke od vlasnika parkinga, a više možete pročitati u linku ispod.

Ko baca bombe Čengiću i Deljkoviću? Policija sumnja na vlasnike parkinga



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija