Ćudić kritikuje: HDZ i SNSD zagovaraju nezavisnost BiH od stranih utjecaja, ali traže savjete od Zagreba i Beograda

Ćudić kritikuje: HDZ i SNSD zagovaraju nezavisnost BiH od stranih utjecaja, ali traže savjete od Zagreba i Beograda


Sabina Ćudić, zastupnica u Parlamentu Bosne i Hercegovine, iznijela je na press konferenciji stav Naše stranke o kontradiktornom ponašanju HDZ-a i SNSD-a u kontekstu nezavisnosti BiH od stranih utjecaja.

Kritikujući spomenute stranke, Ćudić je istaknula kako one promoviraju ideju nezavisnosti zemlje od međunarodnih utjecaja, dok istovremeno traže instrukcije i konzultacije iz Zagreba i Beograda o unutarnjim pitanjima Bosne i Hercegovine.

“HDZ i SNSD pozivaju na nezavisnost BiH od stranih utjecaja, ali istovremeno idu u Zagreb i Beograd na konzultacije. To predstavlja nelogičnost koju moramo osvijestiti”, izjavila je Ćudić.

Naglasila je kako je potrebno prakticirati ono što se zagovara te da se Naša stranka i Trojka ne konsultiraju ni s jednom međunarodnom prijestolnicom. Također, planira pozvati međunarodne aktere da ne dopuste da se povijesni trenutak za BiH iskoristi za promociju individualnih interesa pojedinih članova međunarodne zajednice na štetu europskog puta zemlje.

“Vrijeme je da građani Republike Srpske odaberu između vlasti i Evropske unije. Ne možemo dopustiti sjedenje na dvije stolice, pogotovo u svjetlu međunarodnog pritiska i nervoze koja vlada”, dodala je Ćudić.

Na kraju, Ćudić je poručila da će Naša stranka podržati građane RS-a na putu prema EU te da će se pokazati kako se dodatni alati mogu koristiti protiv onih koji se suprotstavljaju tom cilju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija