Jedan od simbola Zenice: Hotel Internacional ponovo se prodaje

Jedan od simbola Zenice: Hotel Internacional ponovo se prodaje


Stečajni upravnik je raspisao poziv za usmeno javno nadmetanje za prodaju Hotela Internacional u Zenici. Hotel, koji se nalazi na adresi Bulevar Kulina bana 29, Zenica, pripada preduzeću Željezara Zenica, koje je u stečaju.

Cijena po kojoj se hotel prodaje ovog puta iznosi oko 7,3 miliona KM, što je značajno niža cijena u odnosu na prethodne neuspjele licitacije, gdje je cijena bila 9.180.000 KM.

Prodaja će se obaviti putem usmenog i javnog nadmetanja uz prethodnu pismenu prijavu, 26. aprila u 13 sati u prostorijama Željezare “Zenica”.

Pismene prijave će se primati do 24. aprila do 14 sati. Ponuđena početna cijena u zatvorenoj koverti ne može biti manja od navedene cijene iz oglasa. U slučaju više ponuda, pristupit će se licitaciji.

Hotel Internacional, otvoren 1978. godine, bio je jedan od simbola Zenice i mjesto boravka visokih državnih i privrednih delegacija koje su dolazile zbog sklapanja dogovora sa Željezarom.

Hotel je mogao primiti do 120 gostiju, a među njima su bili i brojni poznati i utjecajni ljudi. Josip Broz Tito također je boravio u ovom hotelu prilikom posjeta zeničkoj Željezari, gdje je imao dvoetažni apartman.

Hotel Internacional bio je prvi put na prodaji u avgustu 2018. godine, s početnom cijenom od 9 miliona i 118 hiljada KM.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija