Uhapšen lopov koji je krao po vašim kućama u TK, šteta veća od 80.000 KM

Uhapšen lopov koji je krao po vašim kućama u TK, šteta veća od 80.000 KM


Pripadnici MUP-a TK danas su uhapsili lopova S.S. iz Bijeljine.

S.S. se sumnjiči da je počinio više teških krađa u domove stanovnika Tuzlanskog Kantona.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Sektor kriminalističke policije, Odsjeka za opći kriminalitet su danas, 04.04.2024.godine, postupajući pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, uz asistenciju MUP-a RS, PU Bijeljina, zbog postojanja osnova sumnje da je u vremenskom periodu od 2020. do 2022. godine, počinio produženo krivično djelo Teška krađa (koja djela je počinio na širem području Tuzlanskog kantona), oduzeli slobodu licu S.S.iz Bijeljine.

Lišenje slobode je uslijedilo nakon niza istražnih radnji a u okviru planskih aktivnosti na sprečavanju i otkrivanju teških krivičnih djela protiv imovine.

Imenovani se sumnjiči da je u navedenom periodu, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, upotrebom fizičke snage i podesnih predmeta djelovao na obezbijeđene prostore porodičnih objekata na području Tuzlanskog kantona, neovlasteno ulazio u iste, odakle je za sebe prisvajao gotovi novac, nakit, oružje i druge vrijednosne pokretnine, na koji način je nastupila imovinska šteta u iznosu većem od 80.000,00 KM za ukupno 14 oštećenih lica.

Povodom naprijed navedenog, lice S.S. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sa dokazima, dana 04.04.2024. godine, predato u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija