Kod Tuzlaka (25) pronađeno 110 grama bijele materije koja asocira na drogu

Tuzlanska policija uhapsila je jučer 25-godišnjeg mladića zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Kod njega je pronađeno 110 grama bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Odsjek za kriminalističku tehniku, forenziku i kdz su izvršili akciju u Tuzli.

Akcija je provedena zbog suzbijanja i sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, a postupajući pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, te po naredbi Općinskog suda u Tuzli.

Tom prilikom je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi I.I. (25) iz Tuzle.

Prilikom pretresanja, pronađeno je i oduzeto oko 110 grama bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, upakovano u prozirnu pvc vrećicu i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Po nalogu dežurnog tužioca od I.I. je oduzeta sloboda i isti je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon kompletiranja predmeta i izvršenog vještačenja oduzete materije I.I. će uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje nadležno postupanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79