Eladin Žerić suočava se s nevoljom nakon požara na imanju

Eladin Žerić suočava se s nevoljom nakon požara na imanju


Poljoprivrednici u Bosni i Hercegovini suočavaju se s brojnim izazovima, a nedavni požar na imanju Eladina Žerića iz Bihaća naglasio je tešku situaciju s kojom se mnogi od njih suočavaju. Žerić, čiji je izgorjeli objekat bio vitalan za njegovu egzistenciju, sada se bori s posljedicama ove nesreće.

Žerićeva štala, u kojoj se nalazilo 17 grla stoke i velika količina sijena, je izgorjela, ali je uspio spasiti svoje životinje, iako su dvije od njih povrijeđene. Ovaj poljoprivrednik, koji živi od poljoprivrede i uzdržava višečlanu porodicu, sada se suočava s neizvjesnom budućnošću i teškim financijskim teretom popravka izgorjelog objekta.

Komšije opisuju Žerića kao poštenog i vrijednog farmera, koji je uvijek radio naporno da bi prehranio svoju porodicu. Srećom, solidarnost lokalne zajednice se pokazala izuzetno važnom u ovom teškom trenutku, jer su drugi poljoprivrednici pritekli u pomoć slanjem sijena i drugih potrepština.

Ipak, Žerić se suočava s nedostatkom vlastitih sredstava za obnovu objekta koji je izgubio u požaru. Nadu mu daje obećana pomoć lokalnih, kantonalnih i federalnih vlasti, koje su se obavezale da će pružiti podršku u obnovi.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede FBiH, Kemal Hrnjić, istakao je važnost državne pomoći u ovakvim situacijama te izrazio spremnost vlade da pomogne Žeriću i njegovoj porodici.

Nakon pregleda žarišta, nadležni su utvrdili da je uzrok požara vjerovatno neispravna električna instalacija, a brzom širenju vatre doprinio je snažan vjetar.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija