Foto: Klix.ba
Hoće li biti dogovoreno nova trojka: SDA pozvala DF i SBiH da zajedno nastupe na izborima u KS

Hoće li biti dogovoreno nova trojka: SDA pozvala DF i SBiH da zajedno nastupe na izborima u KS


Uoči lokalnih izbora u Kantonu Sarajevo, politička scena mogla bi dobiti novi zamah sa pozivom Kantonalne organizacije SDA Sarajevo upućenom Stranci za BiH (SBiH) i Demokratskoj Fronti (DF) za započinjanje razgovora o zajedničkom nastupu na izborima.

Prema informacijama, sastanak delegacija planiran je za 15. april u prostorijama KO SDA Sarajevo, a poziv je poslan 9. aprila.

Očekuje se odaziv delegacija SBiH-a i DF-a na ovaj poziv.

Glavna tema razgovora će biti mogućnosti podrške zajedničkim kandidatima SDA, SBiH-a i DF-a za načelničke pozicije.

Ova inicijativa sugerira želju za stvaranjem šire koalicije ili zajedničkog fronta kako bi se jače konkurisalo na lokalnim izborima.

U kontekstu političke dinamike u Kantonu Sarajevo, gdje su stranke Trojke (SDP, NiP i NS) već najavile zajednički nastup, ovo bi moglo izmijeniti pejzaž političkih saveza i predstaviti nove mogućnosti za sve učesnike.

Nastavak ovih razgovora i eventualni dogovori mogli bi imati značajan uticaj na političku situaciju u Kantonu Sarajevo i šire. Očekuje se da će javnost pratiti dalji razvoj događaja s velikim interesovanjem, imajući u vidu važnost ovih izbora za lokalnu političku scenu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija