U nekim krajevima BiH se sljedeće sedmice može očekivati snijeg

U nekim krajevima BiH se sljedeće sedmice može očekivati snijeg


Nakon toplih sunčanih dana koji su nam pružili osjećaj ljeta usred proljeća, čini se da nas priroda podsjeća na svoju nepredvidljivost.

Meteorolozi upozoravaju da se u nekim dijelovima Bosne i Hercegovine sljedeće sedmice može očekivati snijeg, što znači da čizme i debele jakne još uvijek imaju svoju ulogu.

Prva polovina aprila donijela je temperature koje su nas podsjetile na ljeto, ali kako kažu meteorolozi, april je mjesec kontrasta – sukoba između zime i ljeta. Dok smo već osjetili toplinu sunčanih dana, dolazi vrijeme za koje se očekuje da će donijeti padavine i osjetno zahlađenje.

Prema najavama meteorologa sa BHMeteo.ba, očekuje se da će se promjena vremena dogoditi u periodu od 17. do 20. aprila, s mogućim padom kiše i snijega u brdsko-planinskim područjima. Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) također potvrđuje da će od 16. do 20. aprila biti česte padavine, uz pojačan vjetar i niže temperature od prosjeka za ovo doba godine.

Prije dolaska zahlađenja, očekuje se da će temperature ovog vikenda i početkom iduće sedmice doseći i do 32 stupnja Celzijusa, no nakon toga, prelazimo iz kratkih rukava u toplu odjeću.

Snijeg se, prema trenutnim podacima, očekuje uglavnom u područjima s većom nadmorskom visinom, ali nije isključeno da se iznenadi i u nekim nižim predjelima. Stoga, dok se priroda igra svojom igrom kontrasta, mudro je zadržati čizme i jakne pri ruci jer april u Bosni i Hercegovini uvijek ima iznenađenja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija