Apel za Hanu: 9-godišnjoj djevojčici potrebna pomoć za liječenje

Apel za Hanu: 9-godišnjoj djevojčici potrebna pomoć za liječenje


Za malenog borca, devetogodišnju Hanu, pokreće se apel za liječenje. Ona ima Downov sindrom i ne čuje. Pozivom na broj 17044 donirate 2 KM.

Hana Odobašić iz Bužima suočava se s brojnim zdravstvenim izazovima. Pored toga što ima Downov sindrom, s šest mjeseci prošla je kroz operaciju srca, a godinu dana kasnije operaciju katarakte na desnom oku.

U trećoj godini života utvrđeno je da ne čuje i da pati od 80% gubitka sluha. Čak postoji sumnja da čuje i preostalih 20%. Već pet godina čeka na operaciju ugradnje kohlearnih implantata u našoj zemlji.

S obzirom na to da je vrijeme od suštinske važnosti kod djece s oštećenjem sluha, Hana je već izgubila mnogo vremena i zaostaje za svojim vršnjacima. Pohađa prvi razred i prati nastavu pomoću vizualnih pomagala i asistentice koja s njom radi svakodnevno.

Za operaciju ugradnje kohlearnog implantata u Istanbulu potrebno joj je 18.500 eura. Pomozimo ovoj djevojčici, kojoj život nije bio naklonjen, da prvi put čuje glas svoje majke, cvrkut ptica, zvuke muzike…

Osim pozivom na broj 17044, donacije su moguće klikom na opciju “DONIRAJ ODMAH” ili uplatom na naše žiro račune.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, donacija je moguća putem KVIKO aplikacije, uz obavezno navođenje svrhe uplate.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija