Uhvaćena: 48-godišnjakinja krivotvorila pečat kako bi riješila svoj status u Švicarskoj

Uhvaćena: 48-godišnjakinja krivotvorila pečat kako bi riješila svoj status u Švicarskoj


Na graničnim prijelazima policija je izvršila kontrolu putnika i prtljage te otkrila tri slučaja krivotvorenja putnih isprava.

Prvi slučaj dogodio se na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, gdje je 48-godišnja putnica iz Bosne i Hercegovine predala pasoš na uvid za koji se sumnjalo u krivotvorenje. Daljnjim istraživanjem, potvrđena je sumnja te je utvrđeno da je putnica, kako bi riješila svoj status u Švicarskoj, kontaktirala nepoznatu osobu koja joj je, uz novčanu naknadu, utisnula krivotvorene granične pečate.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, otkriven je automobil s njemačkim registracijskim oznakama, u kojem je putnica koristila putnu ispravu Bosne i Hercegovine s krivotvorenim graničnim pečatom. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena, također uz novčanu naknadu, pribavila krivotvorene granične pečate u Njemačkoj radi ulaska u Hrvatsku i Europsku uniju.

Treći slučaj otkriven je na graničnom prijelazu Slavonski Brod, gdje je 40-godišnji putnik iz Bosne i Hercegovine koristio putnu ispravu s krivotvorenim graničnim pečatom.

Policija je protiv osumnjičenih podnijela kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u krivotvorenje isprava, te su iste sankcionirane sukladno odredbama Zakona o strancima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija