Presuda zbog stradanja Adnana Hadžagića: Policajac Hadžiabdić osuđen na 8 godina robije, dva pripadnika MUP-a KS oslobođena

Presuda zbog stradanja Adnana Hadžagića: Policajac Hadžiabdić osuđen na 8 godina robije, dva pripadnika MUP-a KS oslobođena


Danas je Vijeće kantonalnog suda u Sarajevu izreklo presudu zbog stradanja Sarajlije Adnana Hadžagića koji je život izgubio tokom policijske potjere na području sarajevske općine Stari Grad.

Pripadnik MUP-a KS Džemal Hadžiabdić je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 8 godina, a policajci Adnan Karaman i Kemal Hrvo su oslobođeni optužbi.

Hadžiabdić je oglašen krivim za krivično djelo zloupotreba u obavljanju službe i nanošenje teških tjelesnih povreda Adnanu Hadžagiću prilikom intervencije policije u sarajevskoj općini Stari Grad, usljed kojih je Hadžagić preminuo u kolima Hitne pomoć.

Za isto krivično djelo teretio se i Adnan Karaman koji je današnjom presudom oslobođen, dok se Kemal Hrvo teretio za zloupotrebu u obavljanju službe i nanošenje lakih tjelesnih povreda Enesu Koziću prilikom iste policijske intervencije.

Ova presuda nije pravosnažna i na nju je dozvoljena žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 dana.

Sve se desilo u sarajevskom naselju Vratnik u noći sa 30. na 31. juli 2020. godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija