Sky prepiske otkrivaju novog sudionika malog Lija: Gačaninov rođak u akciji “Black Tie 2”

Sky prepiske otkrivaju novog sudionika malog Lija: Gačaninov rođak u akciji “Black Tie 2”


Portal Avaz došao je u posjed Sky komunikacija između osumnjičenih u akciji “Black Tie 2”, koja se odnosi na članove narkokartela “Tito i Dino” pod vođstvom Edina Gačanina.

Na jučerašnjem ročištu raspravljalo se o produženju pritvora za Adnana Smajlovića, Aidu Halać i Sančeza Jukića, dok se preostalih 20 osumnjičenih brani sa slobode.

Prepiske otkrivaju da je 14. juna 2020. godine Gačanin obavijestio članove Sky grupe da im se pridružila osoba pod pseudonimom “Jet Lee”. U poruci je napisao: “Braćo, imamo Lija uz nas, on je mlad, pun snage i krv moja, sada, ima li kapacitet, vi odlučite.”

Boško Jerković, drugi član grupe, uputio je riječi dobrodošlice Liju, za kojeg se sumnja da je Gačaninov rođak. Jerković je predložio Liju da se izjasni o svojim interesima i dosadašnjim iskustvima.

Dalje komunikacije pokazuju da su planirali prelazak sa Sky aplikacije na novu platformu. Jerković je naveo da će mu objasniti da mora biti dostupan 24 sata. Takođe, Jerković je kasnije potvrdio Gačaninu da će provjeriti nivo znanja Lija uživo, te da je bitno da je već radio projekte za fakultet.

Sančez Jukić je Liju dao savjet da se “trudi i ima disciplinu”, naglašavajući da je Jerković, koga nazivaju “prof”, ekspert od kojeg može mnogo naučiti.

U komunikaciji iz 24. februara 2021. godine, Jerković se obratio Adnanu Smajloviću i predložio osposobljavanje male kancelarije za Lija, te zakup stana na Bulevaru, odakle može brzo doći pješke.

Ove prepiske dodatno osvetljavaju unutrašnju dinamiku i operacije narkokartela “Tito i Dino”, dok se istraga nastavlja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija