Deset sati agonije: Povrijeđenu djevojčicu ‘šetali’ od bolnice do bolnice zbog ‘kragne’

Deset sati agonije: Povrijeđenu djevojčicu ‘šetali’ od bolnice do bolnice zbog ‘kragne’


U tragediji koja se dogodila juče u sudaru autobusa i kamiona kod Obrenovca, bilans je jedan poginuli i više od 20 povrijeđenih ljudi.

Među njima je i petnaestogodišnja Anđela Glišić, koja je nakon nesreće suočena sa frustrirajućim iskustvom zbog nemogućnosti dobijanja odgovarajuće medicinske pomoći.

Anđela je praktično ostala bez medicinske pomoći, kako navodi njen otac Aleksandar Glišić, jer su ih nadležni iz gotovo svih medicinskih ustanova u Beogradu “šetali”.

Nakon nesreće, Anđelu su iz obrenovačkog doma zdravlja uputili u Kliničko bolnički centar Bežanijska kosa, ali su tamo naišli na zatvorena vrata.

Slična situacija ponovila se i u drugim ustanovama poput Tiršove, gdje su ih uputili na Urgentni centar, a zatim su ih vratili nazad jer su zatvoreni, iako je Anđela trebala medicinsku kragnu.

Nakon gotovo 10 sati agonije, Anđela je konačno dobila improvizovanu kragnu u hitnoj službi u Obrenovcu.

„Javljali su nam se ljudi koji su htjeli na neki način da nam pomognu, da li neko nekog zna da negdje urgira i onda su nam rekli javite se u hitnu Obrenovac tu će dijetetu da stave tu neku kragnu. Kada smo došli, oni su tu nešto da kažem improvizovali, napravili od ovoga i kažu – može i to da posluži“, navodi otac povrijeđene djevojčice za N1.

Poslije gotovo 10 sati agonije, povrijeđena djevojčica je dobila improvizovanu kragnu. Sa njom, nosi i traume.

„Trauma mi je bila kada ljekari nisu mogli da mi ukažu pomoć, više mi je to bila trauma, nego kad sam imala nesreću“, kaže Anđela.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija