U Sarajevu niče stambeno-poslovna zgrada sa 777 stanova

U Sarajevu niče stambeno-poslovna zgrada sa 777 stanova


U Sarajevskom naselju Pofalići je započeta izgradnja luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa “Green City”. Radovi su u punom jeku, a prvi objekti već niču iz zemlje.

Na lokaciji je planirana izgradnja zgrada koje će sadržavati ukupno 777 stanova i približno 1.000 garažnih mjesta, prenosi BiznisInfo.ba. Procjenjuje se da će u novom kompleksu živjeti između 2.100 i 2.500 građana.

Investitor projekta je kompanija “Green City” Sarajevo.

Cilj investitora je podizanje kvaliteta života u ovom dijelu Sarajeva kroz izgradnju novih sadržaja koji nedostaju u Pofalićima i Velešićima.

U kompleksu će se nalaziti obdaništa, dječije igraonice, pedijatrijske ordinacije, kafe restorani, poslovni prostori i razni drugi komercijalni i uslužni sadržaji.

Ova ponuda je posebno fokusirana na potrebe djece svih uzrasta, čime se namjerava unaprijediti infrastruktura za najmlađe stanovnike.

“Green City” će stanovnicima Pofalića i okolnih naselja pružiti sve potrebne usluge i sadržaje na jednom mjestu, što će dodatno olakšati svakodnevni život i doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Kombinacija stambenih i poslovnih prostora u jednom kompleksu također će pružiti mogućnosti za rad i rekreaciju unutar samog naselja, čime se smanjuje potreba za putovanjima i time doprinosi održivijem načinu života.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija