Božović: Priče o razdruživanju sa FBiH su samo još jedna dimna bomba koju vlast Srpske baca

Božović: Priče o razdruživanju sa FBiH su samo još jedna dimna bomba koju vlast Srpske baca


Načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović iz SDS-a, iznio je oštar stav u emisiji “MAT” BN televizije, ocjenjujući da priče o mirnom razdruživanju s Federacijom BiH predstavljaju samo još jednu dimnu bombu koju vlast Srpske baca građanima.

Božović naglašava da su brojni zaključci Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj, formiranju VRS-a, Izbornom zakonu Srpske, i drugi, ostali neispunjeni. Smatra da su ova najnovija obećanja o mirnom razdruživanju s FBiH samo nastavak dugog niza lažnih obećanja koja su prethodila.

Ističe da se stalno vrše spinovanja određenih tema kako bi se građani držali u nekoj vrsti hipnoze. No, upozorava da će se građani Srpske razočarati kada shvate da se stanje u državi neće popraviti, bez obzira na predstavljena obećanja.

Božović smatra da će građani osjetiti negativne posljedice, posebno ako dođe do situacije u kojoj ne budu dobili penzije i plate. U tom trenutku, tvrdi on, građani će prepoznati krivce za trenutno stanje u kojem se nalaze.

Naglašava da zapaljive izjave izazivaju strah kod naroda u oba dijela BiH, koji su međusobno oslonjeni. Pritom ističe da mnogi građani iz Srpske rade u Sarajevu, dok građani iz FBiH dolaze na posao u Srpsku.

Ova izjava Božovića oslikava skeptičan stav prema političkim obećanjima i upozorava na moguće posljedice takve politike na život građana.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija