Bogataš koji želi biti načelnik Bugojna: Pažnju privukao skupim automobilima

Bogataš koji želi biti načelnik Bugojna: Pažnju privukao skupim automobilima


U susret lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, jedno ime privlači pažnju u Bugojnu. Davor Ivoš, nezavisni kandidat, odlučio se upustiti u političku arenu s ciljem osvajanja mandata načelnika ovog grada. Iako je krajnji rok za prijavu stranačkih lista tek na početku narednog mjeseca, već se naziru zanimljivi kandidati koji bi mogli promijeniti političku scenu u mnogim općinama.

Davor Ivoš nije nepoznat u Bugojnu. Prije nekoliko godina, ovaj mladi investitor privukao je pažnju svojih sugrađana svojim poslovnim poduhvatima. Vlasnik je nekoliko ugostiteljskih objekata, koji se ubrajaju među najpopularnije u gradu, a također je preuzeo upravljanje fudbalskim klubom Iskra, čiji je bio glavni finansijer.

U lokalnim medijima se isticao kao investitor u izgradnju novog stadiona i kupovinu novog autobusa za igrače, dok je istovremeno planirao izgradnju staračkog doma vrijednog 4 miliona KM. Međutim, njegovi odnosi s klubom kasnije su postali turbulentni, s ostavkom na mjesto predsjednika i optužnicom za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Ivoš je također privlačio pažnju luksuznim automobilima u ovom manjem mjestu. Ipak, objasnio je da je porodično preduzeće u Švicarskoj osnova njegove financijske stabilnosti te da ulaže zarađeni novac u Bugojno, podržavajući ekonomiju zemlje i lokalnu radnu snagu.

Upitan je i o tome što često mijenja luksuzne automobile.

“Da, istina je, to mi je velika mana, previše novca trošim na luksuzna i sportska auta, ponekad se pitam je li pametnije negdje drugo uložiti taj novac, a u tim autima mogu da uživam jer radim 20 sati na dan i u vožnji spajam ugodno sa korisnim, ali opet srcem ulažem u društvene i humanitarne potrebe”, kazao je Biznis portal.

Međutim, Ivoš ističe ljubav prema svom rodnom gradu i svoju posvećenost društvenim i humanitarnim potrebama. Iako priznaje svoju slabost za skupocjenim automobilima, tvrdi da je njegov prioritet ulaganje u dobrobit zajednice.

Davor Ivoš, kao nezavisni kandidat za načelnika Bugojna, želi predstavljati svježu perspektivu u lokalnoj politici, s fokusom na razvoj grada i poboljšanje života njegovih građana.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija