Karić odgovorila novosarajevskoj SDA: Za vas su samo glasači važni kad su izbori u pitanju

Karić odgovorila novosarajevskoj SDA: Za vas su samo glasači važni kad su izbori u pitanju


Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić reagirala je nakon optužbi Općinske organizacije SDA Novo Sarajevo da koristi budžetski novac za svoju predizbornu kampanju. Karić je istaknula da kroz cijeli svoj mandat podržava rad ne samo centara za zdravo starenje, već i raznih drugih udruženja koja okupljaju osjetljive kategorije građana.

“O tome svjedoče korisnici i članovi. Za vas iz SDA Novo Sarajevo to su samo glasači potrebni za izbore. Za mene – to su građani ovog grada, snaga i temelj, i moja obaveza i radost sa funkcije koju obnašam je da brinem i o njima”, naglasila je Karić.

U svojoj reakciji, Karić je također istaknula važnost obnove fasada u gradu te izrazila zadovoljstvo zbog brojnih rekonstruiranih fasada tokom njenog mandata. Istovremeno, izrazila je žaljenje što neke fasade nisu obnovljene tokom proteklih 30 godina.

Odgovarajući na kritike SDA Novo Sarajevo, Karić je istaknula da je njihova želja za više infrastrukturnih projekata kontradiktorna s njihovim stavom prema radovima koji se obavljaju u općini gdje su bili na vlasti godinama.

“Smeta li vam rekonstrukcija vrtića zato što je radi napokon neko? Pitajte mlade roditelje šta misle o tome? Ne morate voljeti pojedince niti mene, ali volite ovaj grad i ljude koji žive tu. Koji ga ne napuštaju”, zaključila je Karić.

Podsjetimo, novosarajevska SDA kritizirala je Karić zbog organiziranja izleta za penzionere s područja Novog Sarajeva te tvrdila da je dijelila poklone penzionerima sa svojim potpisom na tim izletima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija