Inspekcijske kontrole u TK: Izrečene kazne u iznosu od 178.500 KM

Inspekcijske kontrole u TK: Izrečene kazne u iznosu od 178.500 KM


Inspektori Porezne uprave Federacije BiH iz Kantonalnog poreznog ureda Tuzla izvršili su 4. juna 40 inspekcijskih nadzora na području Tuzle, Kalesije, Živinica, Banovića, Gračanice, Kladnja i Gradačca.

Kontrolisani su porezni obveznici koji obavljaju razne uslužne djelatnosti.

Nadzori su imali za cilj provjeru poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i angažovanje neprijavljenih radnika.

Tokom kontrola otkrivena su četiri neprijavljena radnika, dva porezna obveznika bez instaliranog fiskalnog uređaja, 10 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i jedan objekat koji je radio bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, četiri objekta su zapečaćena, a izdato je 39 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim kaznama u iznosu od 178.500 KM.

Kazne su izrečene zbog angažovanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja.

Porezna uprava Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Tuzla najavila je nastavak inspekcijskog nadzora u cilju kontrole zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanja sive ekonomije.

Porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti pozvani su da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako bi izbjegli sankcije i nepotrebne troškove.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija