Jaka oluja pogodila dio Srbije: Beograd pod udarom grmljavine

Jaka oluja pogodila dio Srbije: Beograd pod udarom grmljavine


Dijelovi Srbije, uključujući i Beograd, danas su se našli na udaru jake grmljavinske oluje i obilnih pljuskova. Oluja je nakon Beograda nastavila da putuje dalje prema istoku zemlje.

U Kostolcu, jak vjetar je obarao drveće i ograde, stvarajući haos na putevima. Jaka kiša je takođe zahvatila Kostolac, poplavivši pojedine puteve.

RHMZ je izdao upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova sa grmljavinom i gradom koji će pogoditi zapadnu Srbiju. Prema upozorenju, oblaci sa intenzivnim pljuskovima sa grmljavinom i gradom koji trenutno zahvataju područje Moravičkog okruga (Lučani i okolina) će se u narednom satu premjestiti ka Čačku.

Meteorolozi su najavili da će srijeda i četvrtak na teritoriji Beograda biti nestabilni sa pljuskovima i grmljavinom, koji u pojedinim dijelovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim olujnim vjetrom u zoni pljuska, takođe upozorava RHMZ.

Prema prognozi meteorologa, do petka će vladati promjenljivo i nestabilno vrijeme, s lokalnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji mogu biti izraženiji, praćeni velikom količinom padavina za kratko vrijeme, pojavom grada i snažnim olujnim vjetrom u zoni najjačih pljuskova.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija