Uhapšeni u akciji “Rolex” predati u Tužilaštvo BiH: “Krijumčarili 2 tone marihuane”

Uhapšeni u akciji “Rolex” predati u Tužilaštvo BiH: “Krijumčarili 2 tone marihuane”


Uhapšeni u akciji “Rolex” predati su u nadležnost Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, uhapšeni su Milan Rašević i Rajko Grubač iz Foče, Jovica Grujić i Predrag Petković iz Banjaluke, Žarko Joknić iz Foče, Milan Lazarević iz Pala, Danijel i Branko Dragaš iz Drvara, Dražen Salamadija iz Foče i Miorag Ateljević iz Trebinja.

POGLEDAJ GALERIJU

Operativna akcija u predmetu kodnog naziva “Rolex” realizirana je u suradnji i komunikaciji sa strukturama EUROPOL-a, a odnosi se na više osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina narkotika.

Sumnja se da je ova grupa od kraja 2019. do početka 2021. godine prokrijumčarila oko dvije tone marihuane. Drogu su nabavljali u Crnoj Gori i prebacivali je u Foču i Bileću odakle su je dalje distribuisali prema Drvaru, Banjaluci, Laktašima, Palama i Sarajevu.

U okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni, kao organizirana kriminalna skupina, u periodu od 2019. do 2021. godine, vršili krijumčarenje opojnih droga na području BiH, Crne Gore i zemalja regiona.

Aktivnosti u predmetu Tužiteljstva BiH, realizirali su policijski djelatnici MUP-a RS, SIPA i drugih partnerskih policijskih agencija. Izvršeni su pretresi na više lokacija u gradovima u oba BH entiteta, a tužiteljstvu je predato ukupno 5 osumnjičenih osoba.

Nakon što ispita osumnjičene, postupajuća tužiteljica iz SKY tima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, donijet će odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, kao i drugim istražnim aktivnostima u predmetu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija