Foto: MUP ZDK
Policija u ZDK oduzela čak 4 vozila višestrukim prekršiocima

Policija u ZDK oduzela čak 4 vozila višestrukim prekršiocima


U sklopu pojačanih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na unapređenju stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, policijski službenici su na području Zavidovića, Žepča i Zenice oduzeli četiri putnička vozila od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja.

U Zavidovićima je prilikom kontrole vozila marke “Ford”, registarskih oznaka A41-E-351, utvrđeno da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake te da vozač J.I., rođen 1976. godine, nema važeću potvrdu o registraciji. Vozilo je bilo neregistrovano, a J.I. je evidentiran kao višestruki povratnik s neplaćenim kaznama od 9131 KM.

Također, u Zavidovićima je kontrolisano vozilo “Alfa Romeo” bez registarskih oznaka kojim je upravljao C.M., rođen 2001. godine, koji je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita i bio višestruki povratnik u činjenju težih prekršaja.

U Zenici je kontrolisano vozilo “VW Passat” kojim je upravljao K.E., rođen 1987. godine, koji je imao neplaćene kazne u iznosu od 3880 KM i bio višestruki povratnik u činjenju prekršaja.

Na području Žepča, vozač S.B., rođen 1966. godine, upravljao je vozilom “Ford” bez važeće vozačke dozvole i pod dejstvom alkohola s prisustvom od 1,22 promila. On je imao neplaćene kazne u iznosu od 12.247,89 KM.

Zbog učestalih prekršaja i ugrožavanja javne sigurnosti, od vozača su privremeno oduzeta vozila. Nakon kompletiranja dokumentacije, policijske stanice će nadležnim općinskim sudovima dostaviti zahtjeve za pokretanje prekršajnih postupaka i izricanje mjera oduzimanja vozila.

Mjere predstavljaju nastavak intenzivnih aktivnosti MUP-a ZDK s ciljem sankcionisanja bahatih vozača i povećanja sigurnosti svih učesnika u saobraćaju



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija